Кількість
|
Вартість
|
||
|
Індукційні плити дозволяють проводити різноманітну теплову обробку (прожарювання, бланшування, варіння, тушкування, запікання) продуктів. Необхідні у гарячих цехах барів, ресторанів, кафе, закусочних та багатьох інших закладів масового харчування. Малогабаритні і можуть працювати тривалий час без виключення. Принцип роботи індукційної плити відрізняється від принципу роботи звичайної електричної плити:
тепло тут генерується у основі посуду при впливі електромагнітного поля, що створюється спеціальною котушкою індуктивності. Тобто, при включенні плити здійснюється нагрівання самого посуду (а не конфорки, яка передає своє тепло посуду - як у звичайних плитах). За рахунок цього знижується час приготування, а також витрата електроенергії.
Плита настільна торгового виробника Fimar (Італія), модель PFD27, виготовлена зі зносостійкої нержавіючої сталі, поверхня, що використовується для роботи - склокерамічна. У ній одна зона, що підігрівається, яка підходить для посуду з діаметром 140мм - 220мм. Є захист від перегріву. Керування температурним режимом здійснюється за допомогою сенсорної панелі. Візуально контролювати роботу печі допомагають світлові індикатори. Значно економить електроенергію нагрівання тільки зони, з якою стикається посуд. Встановлюється на невеликі опорні ніжки. Підключення до джерела 220В.