Кількість
|
Вартість
|
||
|
Індукційні плити дозволяють проводити різноманітну теплову обробку (прожарювання, бланшування, варіння, гасіння, запікання) продуктів. Необхідні у гарячих цехах барів, ресторанів, кафе, закусочних та багатьох інших закладів масового харчування. Малогабаритні і можуть працювати тривалий час без виключення. Принцип роботи індукційної плити відрізняється від принципу роботи звичайної електричної плити: тепло тут генерується в основі посуду при впливі електромагнітного поля, що створюється спеціальною котушкою індуктивності. Тобто, при включенні плити здійснюється нагрівання самого посуду (а не конфорки, яка передає своє тепло посуду - як у звичайних плитах).
За рахунок цього знижується час приготування страви, а також витрати електроенергії.